LA COMISSIÓ DE FESTES ENLLESTEIX ELS DARRERS TREBALLS PER LA CELEBRACIÓ DE L’APLEC DE SANT PONÇ, L’11 DE MAIG.


Tordera es prepara per celebrar, un any més, la diada de Sant Ponç. Com cada any, la comissió de festes està organitzant els actes tradicionals de la festa local que donaran cita a milers de torderencs als voltants del paratge de l’ermita. Els actes de Sant Ponç començaran a dos quarts de dotze del matí, quan totes les persones que ho desitgin podran acompanyar a peu els gegants de Tordera fins a l’ermita de Sant Ponç. La sortida serà des de la finca de Can Freixas. A les dotze del migdia hi haurà la tradicional benedicció de les roses, seguidament es farà l’Ofici Solemne amb l’acompanyament de la Cobla Costa Brava, la processó per l’esplanada de l’ermita amb la participació de la Colla de geganters i grallers de Tordera i el cant dels goigs de Sant Ponç.
A la una del migdia hi haurà la interpretació de tres sardanes per la mateixa cobla i a les dues tindrà lloc l’arrossada popular per a més de dues mil persones.

A partir de dos quarts de cinc de la tarda tindran lloc l’acte litúrgic de la celebració de la paraula i seguidament activitats infantils a l’esplanada de l’ermita. Finalment, a les cinc de la tarda hi haurà una nova audició de sardanes amb les cobles Costa Brava i la cobla termalenca.
Com cada any, la Comissió de Festes recorda que en compliment de la normativa vigent de prevenció d’incendis de la Generalitat no està permès fer foc al bosc. Per aquest motiu, l’organització habilitarà quatre espais amb foc controlat i carbó per a totes les persones que vulguin cuinar amb brasa. Fora d’aquests espais i de les barbacoes de Sant Ponç només es podrà cuinar amb fogons de gas.