IniciAppERC guanya les eleccions generals a Tordera amb una gran participació del...

ERC guanya les eleccions generals a Tordera amb una gran participació del 72%

Els resultats definitius de les eleccions generals a Tordera han donat a Esquerra Republicana com a força més votada arribant als 2,230 vots, que significa un 25,08% de vots, un augment de 8 punts respecte a les eleccions del juny del 2016.

La segona força més votada ha estat el Partit Socialista de Catalunya amb un 21,35% els vots, una pujada de gairebé 6 punts respecte de fa 3 anys.

La caiguda d’aquestes eleccions l’ha protagonitzat En Comú Podem que ha perdut més de 10 punts respecte al 2016, quan van ser la força més votada amb un 26% dels vots, així com de les anteriors, al 2015, en les que havien irromput amb força al panorama electoral.

Per la seva banda Junts per Catalunya i el Partit Popular han perdut vots i han recollit 13,71% i el 3,5% dels vots, perdent més de 2 i 7 punts respectivament. En contraposició, Ciutadans ha pujat gairebé 1 punt més, arribant al 11,17% de suport, mentre que Vox ha obtingut un 4,16% dels vots emesos a Tordera en la seva primera participació en unes eleccions generals.

Cal destacar que la participació a Tordera ha augmentat arribant a unes xifres gairebé històriques. Concretament s’han apropat als col·legis electorals un 71,79% dels torderencs cridats a les urnes, un 13% més que a les últimes eleccions generals l’any 2016.

Amb els resultats generals els polítics locals demanen responsabilitat a les forces polítiques, que assegurin la governabilitat i no a unes noves eleccions.

L’alcaldable d’ERC a Tordera, Marta Paset valorava positivament els resultats aconseguits a Tordera.

balanc erc 28a

El regidor del PSC, Rafa Delgado celebrava aquest bon resultat aconseguit al nostre municipi i a nivell general.

balanc psc 28a

El regidor d’En Comú Podem Tordera (Podem+Iniciativa) Salvador Giralt creia que els resultats eren positius tot i la important pèrdua de vots respecte a les eleccions generals del 2016.

balanc comupodem 28a

En el mateix sentit, es refereix per Junts per Catalunya l’ alcalde Joan Carles Garcia, que titlla el resultat com a positiu tot i no ser de les primeres forces al poble.

balanc jxcat 28a

Finalment, Xavier Martin del PP Tordera, creu que els resultats són “un fracàs” tant a Tordera com a Catalunya i la resta d’Espanya.

balanc pp 28a

Pel que fa a Ciutadans, Ràdio Tordera ha contactat amb els líders del partit a Tordera i el Maresme però no han pogut fer la valoració de resultats ja que no hem pogut contactar amb ells al moment del balanç final.

En termes de participació, cal destacar que al nostre municipi, després d’una participació del 58,66% al juny de 2016, en aquestes eleccions s’ha incrementat fins a 13 punts percentuals, ha votat un -71,79% dels torderencs i torderenques.

ÚLTIMES NOTÍCIES