LA COMISSIÓ DE FESTES ENLLESTEIX ELS DARRERS TREBALLS PER LA CELEBRACIÓ DEMÀ DE L’APLEC DE SANT PONÇ. EL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT RECORDA DE LA PROHIBICIÓ DE CUINAR AMB FOGONS DE GAS.


Tordera es prepara per celebrar, un any més, la diada de Sant Ponç. Com cada any, la Comissió de Festes està organitzant els actes tradicionals de la festa local que donaran cita a milers de torderencs als voltants del paratge de l’ermita.
Els actes de Sant Ponç començaran a dos quarts de dotze del matí, quan totes les persones que ho desitgin podran acompanyar a peu els gegants de Tordera fins a l’ermita de Sant Ponç. La sortida serà des de la finca de Can Freixas.
A les dotze del migdia hi haurà la tradicional benedicció de les roses, seguidament es farà l’Ofici Solemne amb l’acompanyament de la Cobla Costa Brava, la processó per l’esplanada de l’ermita amb la participació de la Colla de geganters i grallers de Tordera i el cant dels goigs de Sant Ponç.
A la una del migdia hi haurà la interpretació de tres sardanes per la mateixa cobla i a les dues tindrà lloc l’arrossada popular per a més de dues mil persones.

A partir de dos quarts de cinc de la tarda tindrà lloc l’acte litúrgic de la celebració de la paraula i seguidament activitats infantils a l’esplanada de l’ermita.
Finalment, a les cinc de la tarda, hi haurà una nova audició de sardanes amb les cobles Costa Brava i la Cobla Termalenca.
La normativa vigent de prevenció d’incendis del Departament de Medi ambient de la Generalitat de Catalunya prohibeix aquest any la utilització dels fogons de gas per Sant Ponç.

L’organització habilitarà quatre espais amb foc controlat i carbó per a totes les persones que vulguin cuinar amb brasa. Fora d’aquests espais i de les barbacoes de Sant Ponç, no es podrà cuinar dins el paratge torderenc.