Bones expectatives al Maresme aquesta setmana santa


Els allotjaments de l’àrea metropolitana de Barcelona reben aquesta Setmana Santa amb més bones expectatives que l’any passat. El motiu principal és el calendari: la festivitat arriba gairebé un mes més tard, i això ha disparat les reserves. A la zona del Maresme, aquest cop hi ha més hotels oberts -ja enllacen amb l’estiu- i la mitjana de places ocupades ronda el 85% durant tota la setmana, amb expectatives d’arribar al 87% amb les reserves d’última hora.

Així ho destaca el president del Gremi d’Hostaleria de la comarca, Jordi Noguera, que també celebra que el calendari els faci coincidir amb nombroses competicions esportives de disciplines tant diverses com futbol, natació o BTT. Noguera també ressalta que els juga a favor el fet que l’endemà del Dilluns de Pasqua sigui Sant Jordi.

Noguera

Pel que fa al perfil dels turistes, el 60% són estrangers, molts dels quals vinculats a les competicions esportives. França, Alemanya, Anglaterra i Irlanda són els principals països de procedència, mentre comencen a despuntar els turistes que venen de Bèlgica, Holanda i Dinamarca. Pel que fa al 40%, corresponent als visitants nacionals, hi predomina el perfil familiar.