LES AIGÜES FECALS DE LES URBANITZACIONS DE NIAGARA PARK I EL PARC DELS PRINCEPS OMPLEN DE BRUTÍCIA LA RIERA DE LA MINA D’OR. L’AJUNTAMENT N’ÉS CONSCIENT I DIU QUE SE SOLUCIONARÀ EN PART QUAN S’ HAGI FET LA CANALITZACIÓ DE LA ZONA.


Una intensa pudor i un líquid de color negre baixen aquest dies per la riera de la Mina d’Or, al seu pas per la carretera BV-5122 de Fogars de la selva. Els treballadors de la zona industrial a tocar de la carretera s’han queixat de la mala olor que desprèn la mina d’or, i ho han denunciat tant a l’Ajuntament com als Mossos d’Esquadra. L’origen de les pudors són les aigües residuals sense tractar de la urbanització Niàgara Park de Tordera i de la del Parc dels Prínceps de Fogars.

L’actual depuradora va ser pensada per tractar les aigües d’una població de 10.000 habitants. Amb el creixement sostingut del municipi s’han superat amb escreix els límits i l’estació no dóna l’abast.
El regidor de medi ambient, espera que les obres de canalització de Niàgara Park s’enllesteixin aviat, però insisteix que la depuradora s’hauria d’ampliar per tenir les aigües totalment sanejades.

L’Ajuntament de Tordera amb la voluntat de resoldre abocaments com aquest, des de fa anys treballa per garantir el sanejament de les diferents urbanitzacions de Tordera, amb l’arribada de l’aigua potable i el sistema per captar aigües residuals.