Els floricultors preveuen un Sant Jordi de rècord per la coincidència amb la campanya del 28-A


Els floricultors catalans auguren un Sant Jordi de rècord pel que fa a les vendes per la coincidència amb la campanya electoral del 28-A. En aquest sentit, el sector espera superar els set milions de roses venudes, de les quals només un 4% es produeix a Catalunya.   Escoltem el president del Mercat de Flor i Planta de Catalunya, Sito Vilarubla.

roses 1

D’altra banda, la preocupació serà la coincidència amb Setmana Santa, que afectarà a la planificació en la comercialització i la distribució, afegint complicacions logístiques al que és habitual. En aquest sentit, el Mercat de Flor i Planta avisa de l’esforç extraordinari que haurà de fer el sector per atendre aquest Sant Jordi. Els responsables de la comercialització hauran de treballar i contractar personal en dies festius per a preparar les roses, i es veuran obligats a fer-ne la seva distribució durant la Pasqua, coincidint amb l’operació retorn a les carreteres.

roses 2

De cultius catalans en sortiran unes 300.000 roses, aproximadament el 4% del total de vendes. Així, per poder cobrir tota la demanda, la majoria de flors seran d’importació per la disminució progressiva d’aquest delicat cultiu i l’alta demanda concentrada en només un dia. El gruix arribarà d’Equador i Colòmbia (70%) i en menor mesura d’Holanda (15%).