Carles Aulet contradiu a CUP Tordera sobre l’actuació del consistori a la Roureda


Petit brot a la zona afectada de la roureda

El regidor d’obres i serveis, Carles Aulet assegura que no és cert, tal com denuncia CUP Tordera, que no s’hagi fet res a la Roureda de Can Verdalet, després de la tala il·legal de fa un any. El regidor del govern municipal assegura que s’han realitzat diverses tasques de neteja a l’espai natural i recorda que la fiscalia ha recomanat no fer determinades actuacions de reparació fins que finalitzi la investigació del cas.

Aulet roureda 1

Fa un any, una quinzena d’entitats naturalistes havien denunciat una tala arbres de la roureda de Can Verdalet de Tordera, que formen part del pla d’espais d’interès natural (PEIN) i de la Xarxa Natura 2000 Europea. L’Ajuntament obria un expedient sancionador a l’empresa i segons recorda Aulet, tot i que l’empresa tenia autorització del Departament d’Agricultura de la Generalitat per tallar un sector privat que voreja l’espai protegit, aquesta empresa va sobrepassar els límits establerts.

Aulet roureda 2

Malgrat la dimensió de la tala, Aulet diu que l’espai s’està recuperant.

Aulet roureda 3

CUP Tordera va organitzar fa unes setmanes una visita guiada a l’espai i denunciava que ni el departament de medi ambient ni l’Ajuntament no s’ha fet res per recuperar l’espai.