IniciAppUn estudi determina que la llúdriga ja està "àmpliament distribuïda" per les...

Un estudi determina que la llúdriga ja està “àmpliament distribuïda” per les conques del Besòs i el Tordera

Un estudi revela que la llúdriga ja està “àmpliament distribuïda” per les conques del Besòs i el Tordera. Fins ara els investigadors han aconseguit comptabilitzar una quinzena d’animals vivint en aquests àmbits, cinc a la conca del Besòs i deu a la del Tordera. Tot plegat ho determina una recerca conjunta del Consorci Besós Tordera, la UAB i la Fundació Zoo de Barcelona que va iniciar-se la tardor de 2018 i que ha presentat aquest dimecres les seves primeres conclusions. Els responsables de projecte han detallat en el cas de la Tordera, l’animal s’ha detectat gairebé per tota la conca, mentre que en la Besòs, la presència es concentra especialment als cursos mitjans.

El projecte va néixer amb l’objectiu de conèixer amb detall la presència de la llúdriga en ambdues conques, tant des de la perspectiva de distribució i ús de l’espai, com des de la perspectiva d’ecologia de l’espècie. Per fer-ho, s’han establert 47 punts estratègics de mostreig (23 a la conca de la Tordera i 24 a la del Besòs) que abasten tots els cursos fluvials i la tipologia d’hàbitats més representatius. Antonio Alarcon és director del zoo de Barcelona.

lludriga

En els següents mesos es procedirà a fer els mostreigs de primavera i estiu, amb l’anàlisi de mostres, i es duran a terme censos visuals i treballs de camps. En un estadi més avançat, el projecte també preveu l’anàlisi d’ADN per poder obtenir més dades de cadascun dels exemplars.

ÚLTIMES NOTÍCIES