La vinyeta a la C-32 podria aplicar-se abans del 2021


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet diu que el sistema de pagament a través de la Vinyeta a la C-32 podria aplicar-se abans del 2021. El conseller afirma que s’està treballant per poder posar-ho en marxa, si pot ser, abans d’aquesta data que, en teoria, hauria de ser per posar fi als peatges. Per tant, s’eliminarien barreres però s’acabaria pagant una ‘tarifa plana’ per ús de la via. 

Damià Calvet afirma que l’objectiu és que Catalunya sigui lliure de peatges, però alhora cal trobar una altra manera de gestionar les autopistes. Per aquest motiu, la idea és impulsar la Vinyeta per canviar un model actual que és ‘ineficient i desequilibrat’, ja que a Catalunya es paguen més peatges que la resta de l’Estat, i unes comarques més que altres. Davant d’això, el conseller aposta per un mecanisme de pagament temporal per ús de la via.

Calvet autopista

De fet, aquesta implantació vindria a confirmar el temor de la plataforma Preservem el Maresme que ja s’ha mostrat contrària a què la Generalitat estableixi la Vinyeta, ja que això seria ‘enganyar’ el territori i ‘totalment insolidari’. Recordem que l’autopista del Maresme, la més antiga de l’Estat espanyol, celebrarà els 50 anys aquest juliol. La plataforma Preservem el Maresme està preparant un gran acte per reivindicar que la C-32 està més que pagada i que es treguin els peatges.