Instal·lats cinc nous “Hotels d’insectes” creats pels alumnes de 1r ESO de l’Institut Lluís Companys


Els alumnes de primer d’ESO de l’IES Lluís Companys impulsen el projecte Hotel d’insectes. Els hotels d’insectes són estructures que serveixen de refugi a diverses espècies. 

Amb diferents materials de construcció (inerts i/o orgànics), es dissenyen un conjunt d’habitacles amb l’objectiu d’atreure’n diferents grups d’insectes. La seva presència aporta un conjunt de beneficis de vital importància en els ecosistemes; no només potencien la biodiversitat sinó que a més a més, alguns dels insectes que els ocupen són grans pol·linitzadors de plantes. 

El projecte d’hotel d’insectes a Tordera està coordinat per professors de ciència i tecnologia de l’Institut Lluís Companys i els mateixos alumnes amb la coordinació de la Brigada Municipal. En parlava per Ràdio Tordera, el professor Àlex Garcia.

hotel insectes

La instal·lació d’hotels d’insectes ajuda a desenvolupar les poblacions d’aquests éssers vius, ja que els hi permetria trobar un lloc, dins del context urbà, per pondre els ous i/o completar el seu desenvolupament larvari. El alumnes han dissenyat els hotels i han realitzat l’estructura.