Tordera impulsa el programa “Serveis Socials més a prop”


Amb la finalitat d’identificar situacions de necessitat i poder informar sobre els recursos socials, des de la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tordera s’està treballant en un programa adreçat a les persones de més de 80 anys. Aquest projecte es durà a terme amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’empresa Fundació Desenvolupament Comunitari.

Durant aquests dies, les persones incloses en aquest programa ja estan rebent una notificació a la seva llar on se’ls informa de la finalitat d’aquest programa, per posteriorment rebre la trucada de l’empresa Fundació Desenvolupament Comunitari per tal de concretar el dia i l’hora en què un professional identificat de l’empresa es desplaça al domicili i efectua una entrevista.

La finalitat de les entrevistes és detectar situacions de risc o vulnerabilitat, informar de l’oferta de prestacions, serveis i entitats socials de Tordera, i afavorir la planificació de les noves polítiques socials, coneixent la realitat de les persones grans. Ho detalla el regidor de serveis socials, Àngel Pous.

serveis socials més a prop

La Regidoria d’Atenció social ofereix un  servei d’atenció primària adreçat a millorar la qualitat de vida de les persones de Tordera en general, i especialment les que poden tenir dificultats per mantenir un bon nivell de benestar.

Des de la Regidoria i des de l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris es treballa per facilitar informació, orientació i assessorament a l’usuari, així com s’estableixen els contactes necessaris  amb la xarxa de serveis especialitzats per tramitar els ajuts segons la situació que es plantegi.