Tordera ja compta amb els nous Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA)


Tal i com us vàrem anunciar a finals de l’any passat, durant aquesta setmana al nostre municipi comptarà amb sis nous Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA). Pel govern municipal, el manteniment i l’augment del nombre d’ubicacions amb l’adquisició de nous desfibril·ladors han estat sempre un punt prioritari al mandat. El projecte s’ha impulsat a més, d’acord amb el moviment dels ciutadans/es que puguin haver-hi en algunes zones estratègiques de Tordera. En una entrevista a Ràdio Tordera, la regidora de Sanitat, Bàrbara Vergés assegurava que Tordera es consolida com a poble cardioprotegit.

desfibril·ladors 1

Actualment és compta amb un total de 9 equips mòbils instal·lats als pavellons esportius, camp de futbol, l’Esplai Gent Gran, cotxes de la policia local i protecció civil. Amb aquest nou conveni s’aconsegueix cobrir el manteniment dels aparells que ja es troben en ús i la col·locació de nous desfibril·ladors a la Plaça de l’Església, Sant Pere (Parc de Can Nadal), Sant Andreu (Local Social). La Urbanització Tordera Parc també disposarà d’un nou DEA inclòs a l’acord, ja que és contemplava com a proposta dels pressupostos participats. A més a més, la Biblioteca i l’IES Lluís Companys també en tindran de nous. Vergés explica que els aparells s’instal·len en zones de màxima presència de gent.

desfibril·ladors 2

La voluntat és poder augmentar el nombre d’ubicacions i adquirir nous desfibril·ladors d’acord amb el moviment dels ciutadans/es que puguin haver-hi en algunes zones estratègiques.