Creix en 19 persones el nombre d’aturats a Tordera el mes de Febrer


L’observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme acaba de fer públiques les dades d’atur del mes, amb una taxa del 16,99% per a Tordera. El municipi registra 1228 persones aturades, 19 més que el gener. Tordera figura entre les tres que registren una dada més elevada d’atur, per darrera de Pineda de Mar (19,94%) i Santa Susanna (19,08%). La mitjana comarcal és del 12,46% i manté una elevada feminització.

El mes de febrer ha tingut un comportament diferents als mesos anteriors, no tant per les xifres, ja que el conjunt de persones sense feina només ha baixat en 72, com per les dinàmiques. El descens maresmenc es contraposa a l’increment provincial i català; s’ha focalitzat en el col·lectiu femení, la baixada s’ha concentrat en les persones majors de 35 anys i el descens més pronunciat ha estat entre les persones que portaven entre 21 i 24 mesos com a demandants d’ocupació. 

Pel que fa a sectors econòmics, la indústria i els serveis són els que han generat més ocupació, mentre l’agricultura i el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) són els que han registrat uns increments de la desocupació més intensos (el 12,47% i el 8,61% respectivament). La construcció, de la seva banda, també ha tingut un lleuger increment del 0,24%