La Segregació escolar va protagonitzar la taula rodona de la CUP


El passat divendres 15 de febrer la sala polivalent de la Biblioteca de Tordera va acollir un acte de la CUP Tordera que organitzava la taula rodona d’«Innovació educativa i segregació», en el marc del cicle de xerrades organitzat pel grup de treball nacional d’educació de la CUP-CC sobre segregació escolar.

La taula la van formar Empar Navarro, impulsora de la ILP sobre educació al Parlament de Catalunya, Isaac González, sociòleg; Àlex Castillo, fundador de l’AMPA Collaso i Gil del Raval i expresident de la FAPAC i Ramon Font, portaveu nacional d’USTEC.

La segregació escolar, tal i com explicava el sociòleg convidat, és el procés a partir del qual els alumnes de l’escola no representen la heterogeneïtat que hi ha a la societat. A més, afegeix que “la segregació com a fenomen acaba afectant el rendiment escolar”. Una segregació que prové dels llocs residencials. Isaac Gonzalez explicava el problema de la segregació escolar al programa Tordera en Directe de Ràdio Tordera.

segregacio escolar socioleg

Un dels participants a la taula rodona, Àlex Castillo, criticava les accions del departament d’ensenyament de la Generalitat, assegurant que “tracten millor a les escoles que més criden”. Així ho afirmava el fundador de l’AMPA Collaso i Gil del Raval i expresident de la FAPAC.

segregació escolar Castillo

A través d’aquesta taula rodona es volia posar de manifest algunes necessitats pròpies de l’àmbit de l’ensenyament i casos de bones pràctiques com a punt de partida d’un espai de debat amb professionals del món de l’ensenyament i tota la ciutadania que s’hi senti implicada o hi tingui interès.