Es doblen els casos de grip en una setmana. A Tordera s’atenen entre 20 i 30 persones cada dia amb aquesta patologia.


La taxa d’incidència de la grip es dobla en una setmana a Catalunya. L’activitat gripal puja fins als 277 casos per 100.000 habitants, doblant la taxa de la setmana anterior. S’han atès un total de 72.304 urgències, de les quals 8.049 han requerit ingrés hospitalari (11,13% del total). Del total de les urgències el 77,33% són pacients adults mentre que la resta correspon a població pediàtrica.

A l’Ambulatori de Tordera han augmentat el casos de grip durant la darrera setmana. Segons el director del centre, el Dr. Leonardo Heredia parla d’entre 20 i 30 persones ateses cada dia per grip.

grip 1

En època d’epidèmia, la transmissió és molt fàcil, especialment per als grups de risc i no s’han vacunat. Per això, ha dit, cal fer molta atenció i prendre moltes mesures d’higiene i rentat de mans. Les persones amb patologies prèvies, dones embarassades i gent gran tenen més risc de complicacions. El doctor Heredia recorda que la millor mesura contra la grip és la vacuna.

grip 2

Finalment, el 061 Catsalut Respon ha atès més de 37.000 trucades aquesta setmana