La Marató de Donants de Sang no arriba a la xifra de 10.000 donacions


La Marató de Donants de Sang  ha tancat amb 9156 donacions, fet que ha permès millorar el nivell de reserves de sang.  Aquest any, però, no s’ha assolit el repte que s’havia fixat el Banc de Sang i Teixits en 10.000 donants durant la setmana que ha durat aquesta crida.

El president de Donants de Sang al Maresme, Evarist March, ha explicat que, malgrat no arribar a la xifra de 10.000 donacions, s’ha aconseguit estabilitzar les reserves passant de 5 a 7 dies, ja que després de les festes de Nadal s’ha reduït les donacions en un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania.   Tot i que ja ha acabat la Marató, March recorda que s’ha de continuar donant sang, ja que aquesta caduca i els malalts necessiten donacions cada dia.

marató sang

En aquesta Marató, cal  destacar que un 20% dels donants ho han fet per primera vegada i un de cada tres és menor de 35 anys.  Cada bossa de sang que arriba a l’Hospital, s’analitza i es fa la separació pertinent de globuls vermells, plaquetes i plasma. D’aquesta manera, amb una bossa de sang es poden salvar fins a tres vides.