La grip arriba al nivell d’epidèmia a Catalunya


L’epidèmia de grip ja ha arribat a Catalunya. Hi ha 119 casos per cada 100.000 habitants, i se supera la barrera epidèmica, que se situa als 110 casos. Durant la setmana passada s’han atès 70.000 persones a urgències per aquest motiu, la gran majoria adults, i ha calgut ingressar-ne més de 8.000. El 73% de les persones ingressades greus per aquest virus no estaven vacunades.

L’augment d’activitat mèdica també s’ha notat als Centres d’Atenció Primària. Leo Heredia, director del CAP Tordera, explica que no hi ha cap medicament que ens pugui receptar el metge que ens curi la grip. El que es pot fer, un cop ens hem contagiat, és alleujar els símptomes amb paracetamol, mantenint-nos hidratats, fer repòs i no sortir de casa.

Heredia grip

Per intentar evitar col·lapses els serveis mèdics, es recomana no anar al metge o a urgències als primers símptomes. Assegura que només al anar al centre mèdic en cas que la febre duri més de quatre o cinc dies o que el pacient pateixi malalties greus o cròniques. Una alternativa pot ser trucar al 061. Rentar-se les mans sovint, posar-se mascareta per visitar persones amb grip i autoprotegir-se són alguns dels principals consells per intentar evitar contagiar-se.