Metges de Catalunya convoca vaga de la sanitat concertada entre el 18 i el 22 de febrer


Metges de Catalunya ha convocat vaga de la xarxa sanitària concertada entre els dies 18 i 22 de febrer, que afectarà més de 10.000 professionals de 53 hospitals d’aguts, 86 equips d’atenció primària, 50 centres sociosanitaris i 25 de salut mental. El sindicat torna a plantejar aquesta aturada dos mesos després de l’anterior vaga. Argumenta que no hi ha hagut “cap voluntat de negociació” sobre les millores assistencials, laborals i retributives, ni per part de les patronals ni de Salut, que “han menystingut el malestar dels facultatius”. El president del sector d’hospitals concertat, Xavier Lleonart, ha explicat que la vaga l’han convocada a un mes vista per donar temps al CatSalut a negociar i perquè calculen que la grip anirà de baixa.

vaga metges 1

Metges de Catalunya retreu al director del CatSalut, Adrià Comella, que hagi incomplert la seva paraula d’abordar el conflicte obert amb la sanitat concertada un cop acordat el pacte amb els metges d’atenció primària de l’ICS.

vaga metges 2

La vaga afectaria 10 mil metges dels 53 hospital, 86 equips d’atenció primària, 50 centres sociosanitaris i 25 de salut mental.