L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA RETIRAR PLAQUES DE SIMBOLOGIA DEL RÈGIM FRANQUISTA DETECTADES EN DOS HABITATGES DEL MUNICIPI.


El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir per unanimitat del partits polítics, l’adhesió a una campanya aprovada per la generalitat de Catalunya per la retirada de plaques amb simbologia del règim franquista en habitatges de protecció oficial.
L’Ajuntament de Tordera ha detectat que dos edificis del municipi, continuen amb plaques amb símbols franquistes, en les seves façanes.

Els tres grups de l’oposició PSC, MAT I ERC van recolzar la proposta de retirada de plaques amb simbologia franquista. En aquest sentit, el regidor republicà Bernat Costas va intervenir per convidar a l’Ajuntament de realitzar un pas endavant i substituir el nom d’alguns carrers del municipi que fan referència a batalles o genocides.
La campanya del departament de medi ambient i habitatge de retirada de plaques de simbologia franquistes als habitatges de protecció oficial, ha rebut l’adhesió de un gran nombre de municipis de Catalunya.