CUP Tordera organitza aquesta tarda la conferència-debat «Desmuntant mites sobre la Tordera»


Avui a les 7 de la tarda, CUP Tordera organitza la conferència-debat «Desmuntant els mites de la Tordera», en la qual s’abordaran les problemàtiques que afronten el riu Tordera i les zones humides al nostre municipi, tot partint d’una sèrie de falsos mites que giren entorn del propi riu.

Els ponents, Xavier Romera, naturalista local, i Enric Sagristà, investigador del Centre d’Estudis Avançats, de Blanes (CEAB)2, centre de recerca del CSIC, destaquen que aquestes idees errònies sobre el nostre riu fan que molts torderencs i torderenques desconeguin el valor de la biodiversitat que acullen els espais humits i el riu en si mateix, així com la greu i urgent necessitat de posar en pràctica una bona gestió de l’entorn natural des de les polítiques municipals per garantir-ne la preservació.

Alguns dels temes que es tractaran són: ¿riu o riera?, ¿què ha passat a la Roureda?, ¿bosc de ribera, sí o no?, ¿estanys «protegits»?, ¿què fa especial la baixa Tordera?, així com tots aquells que els i les assistents vulguin posar sobre la taula.

El gener és el quart mes consecutiu en què CUP Tordera organitza un acte públic en el marc dels mesos temàtics, després de l’independentisme i el feminisme, aquest mes es posa el focus en l’ecologisme, amb l’ànim de sensibilitzar la ciutadania sobre la fragilitat del nostre entorn natural, contínuament exposat a l’acció humana.

L’activitat es durà a terme, com ja s’ha fet en les anteriors ocasions, a la sala polivalent de la Biblioteca de Tordera, carrer de Maragall, 6.