IniciNoticiesSalutMés de 90 minuts de temps mitjà d’espera als hospitals de Calella...

Més de 90 minuts de temps mitjà d’espera als hospitals de Calella i Blanes durant l’estiu 2017

El temps mitjà d’espera per ser atès als serveis d’Urgències dels hospitals de les comarques gironines durant els mesos d’estiu va dels 12 minuts fins als 95, depenent del centre, si bé en la majoria de casos l’espera ronda els 40 minuts, segons dades de la conselleria de Salut sobre l’estiu del 2017 fetes públiques per la secretaria general del Departament, Laura Pelay, la setmana passada arrel d’una pregunta parlamentària de la diputada socialista Assumpta Escarp

Els centres gironins amb més espera durant la temporada estival del 2017, segons les dades de Salut, són els dos hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Blanes i Calella. En el primer cas, el temps mitjà que va passar entre l’arribada al servei d’urgències fins al moment de l’inici de l’assistència va ser de 95,04 minuts. En el cas del Sant Jaume de Calella, aquest interval de temps, que també inclou el temps de triatge on es fa la valoració del pacient i es determina el nivell de gravetat de cada cas, va ser pràcticament de 93 minuts.

Ahir coneixíem que L’Hospital de Palamós investiga la mort d’una pacient de 84 anys, veïna de Palafrugell, que es va estar set hores esperant a urgències. En un comunicat, el centre ha reconegut que, tot i que el triatge va considerar que la dona necessitava que l’atenguessin aviat, es va estar esperant més temps del que és habitual perquè aquell dia, el 15 de novembre, hi havia una gran afluència de pacients a urgències. L’hospital reconeix que, durant les hores que la dona va estar al box, els metges haurien d’haver comprovat el seu estat i no ho van fer.

ÚLTIMES NOTÍCIES