Xavier Pla i Sílvia Mateos abandonen el grup d’esquerra republicana i passen a ser regidors no adscrits


La crisi interna d’ERC a Tordera va acabar ahir amb la renúncia de Xavier Pla i Silvia Mateos com a membres del grup municipal. En el transcurs del ple municipal, els dos regidors van notificar la seva decisió d’abandonar el grup d’esquerra i passar a ser regidors no adscrits. Això implica que el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Tordera, passi de 4 a 2 membres, fet que desbanca al partit com a principal partit de l’oposició al Ple, quedant ara per darrera del PSC amb 3 regidors.

La renúncia de Xavier Pla i Sílvia Mateos arriba 4 dies després que ERC Tordera celebrés unes noves primàries per escollir Anna Serra com a candidata les properes municipals i  que ERC Maresme confirmés que invalidava la candidatura de Xavier Pla, escollit en unes primàries el mes de Juny.

Xavier Pla i Sílvia Mateos asseguren que els fets viscuts dintre el partit els ha abocat a abandonar ERC.

xavi i Silvia deixen erc

Els republicans torderencs informaven dilluns passat que havien finalitzat el procés definitiu d’eleccions primàries obert a la militància d’Esquerra Republicana, la militància del Jovent Republicà i a totes les amigues, els amics i simpatitzants d’ERC. Aquesta forma d’elecció, segons ERC més inclusiva que el sistema de primàries internes del mes de Juny on només podien votar militants, va donar a Anna Serra com a guanyadora i escollida candidata per Esquerra Republicana + Gent de Tordera + Jovent Republicà a les eleccions municipals 2019.

Els regidors Xavier Pla i Sílvia Mateos van impugnar les primàries del passat diumenge davant la comissió de garanties d’ERC denunciant males praxis en aquest procés.