Segona jornada de vaga als ambulatoris


Segona jornada de vaga als ambulatoris i centres de salut concertada del país. El nou intent d’acostar posicions ha acabat sense acord de matinada. L’Institut Català de la Salut es nega a posar per escrit un nombre màxim de visites diàries per facultatiu i elevar-ne la durada fins als 12 minuts. Sigui com sigui, planteja també una pujada de sou.

Carolina Roser és membre del Sindicat Metges de Catalunya i ha parlat a La Xarxa per deixar clar que tot plegat no és un problema de diners. Insisteix que la qualitat assistencial no està en venda, és una qüestió de filosofia, d’ètica professional.

metges 1

I també convé preguntar-se perquè l’ICS no troba metges per contractar, s’ho han guanyat a pols, insisteix, perquè les condicions laborals són tan nefastes que els que poden marxen fora, es jubilen o se’n van a la privada… Amb més diners però no revertiran la situació.

metges 2

El CAP de Tordera recomana a les persones que tinguin avui hora programada amb el seu metge o infermera, que consultin amb el centre si es poden visitar o se’ls assignarà una nova data. El CAP Tordera es troba al Carrer Doctor Carreras, 29 i el telèfon és 93.764.27.90

El Sindicat de Metges valora el seguiment del primer dia en prop del 80 per cent, mentre el Departament ho redueix a la meitat dels 15 mil facultatius cridats a la vaga. Aquesta tarda hi ha un nou intent de mediació