Desmantellada una plantació de marihuana amagada en una masia agrícola de Tordera


Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Pineda de Mar van localitzar el 21 de novembre una masia agrícola a la Urbanització Sant Daniel de Tordera on s’amagava una plantació de marihuana.

Arran d’aquest descobriment els agents van identificar i denunciar a tres persones per un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric Els denunciats són un home de 62 anys, nacionalitat espanyola i veí de Blanes, un altre de 35 anys, veí de Tordera i de nacionalitat uruguaià i un tercer de 36 anys, veí de Blanes i nacionalitat espanyola.

Els agents, quan realitzaven un patrullatge preventiu per la urbanització de Sant Daniel de Tordera, van detectar un olor molt característic a marihuana que venia d’una masia agrícola. A més, van detectar que des de l’exterior de la casa s’escoltava el soroll d’aparells d’aire condicionat a ple rendiment. Una patrulla de la Policia Local de Tordera també van donar suport a l’actuació.

Arran d’aquests indicis, el 21 de novembre, els agents van organitzar un operatiu per tal de confirmar que dins la masia hi havia un cultiu intensiu de marihuana.

 A l’operatiu els agents van observar com fins a tres persones van entrar i sortir de la finca en diverses ocasions. En una d’elles, els Mossos es van identificar com a policies i van parlar amb el propietari de la finca el qual va explicar als agents que la tenia llogada. Un cop van arribar al lloc les altres dues persones, els agents varen entrar a la masia amb el consentiment del propietari.

La finca estava dividida en sis estances, dues plenes de plantes de marihuana, un total de 590. Cada un dels cultius disposaven dels seus sistemes de ventilació i extracció i funcionaven de forma independent. Les altres habitacions s’usaven com a magatzems.

 Els tècnics de la companyia d’electricitat van fer una inspecció a la instal·lació elèctrica i van realitzar un informe que confirmava que havia estat manipulada. El consum era 10 vegades superior a l’habitual d’una masia com aquella.