IniciNoticiesMedi ambientLa Tordera ja no creix malgrat es manté l’alerta a l’entorn de...

La Tordera ja no creix malgrat es manté l’alerta a l’entorn de rius i rieres

El cabal de la Tordera continuarà sent important en les properes hores però amb tendència d’anar recuperant el flux habitual per aquestes dates. Ahir el riu va arribar al seu màxim a la tarda. Segons dades de l’observatori de l’ACA a l’estació de Can Simó a Fogars de la Selva, ahir es va arribar a un màxim  de 97.4 m3/s com a cabal de riu i el nivell de riu va arribar als 142 cm. En el seu pas per Tordera, el riu passa d’ample a ample i el braç esquerra de l’illa funciona amb normalitat en la gestió del curs que baixa direcció al delta.

Segons dades del torderenc Sergi Fontseca, durant el dia d’ahir a Tordera vam recollir 61 Lt/m2 i sumant tot aquest episodi en què hem tingut pluja cada dia, ens hem de situar a partir del 14 de novembre, en total són 187 Lts/m2.

Protecció Civil ha informat que manté l’alerta del Pla Inuncat pel cabal dels rius a les comarques de Girona ja que la previsió de pluges intenses es mantindrà en les properes hores. Els serveis d’emergències han demanat molta prudència i han recomanat que es limiti la mobilitat a les zones amb més acumulacions d’aigua, a l’entorn de rius i rieres. En aquest sentit ha recomanat que s’eviti travessar rieres i punts inundats, encara que semblin de poca fondària. 

En total, els Bombers han treballat en 338 serveis i els telèfons d’emergències han rebut unes 541 trucades en relació als aiguats entre dissabte i diumenge.

ÚLTIMES NOTÍCIES