El creixement de la Tordera provoca incidents a diferents punts del municipi


Aquesta nit Protecció Civil de Tordera ha activat el pla d’emergències per inundacions. Poc abans de les 5h de la matinada la Policia Local ha rescatat dues persones que s’havien quedat embarrancades en un fangar. S’ha tallat en ambdós sentits la carretera Gi-600 al Km 3 tot i que poc abans de les 9:00h s’ha pogut restablir la circulació. Durant les primeres hores del matí també s’ha treballat per normalitzar la circulació de la carretera que dóna accés a Tordera Park ja que hi ha caigut un arbre, mentrestant s’ha obert sortida alternativa per Mas Mora.

Tot i els treballs dels agents en la retirada d’arbres i objectes caiguts, l’entrada a Tordera Park ha romangut tancada pel desbordament de la riera. La carretera Gi-600 també s’ha tornat a tancar a les 10:30h per l’afectació de les plujes tot i que finalment només s’ha tallat en sentit Blanes. Finalment, a les 13h, la circulació s’ha reestablert completament. A les 11h, Protecció Civil ha anunciat un nou incident, en aquest cas s’ha tancat l’accés el vilar per culpa d’un esvoranc al pont de la riera de Sant Daniel per Can Pruna. A la urbanització d’Àgora Park ha caigut també un arbre a la via tot i que no ha impedit la circulació, els agents hi ha treballat per retirar-lo de la carretera. La riera de can Matas i la riera de can Boia també s’han tallat.

Cal destacar que no hi ha incidències a les vores del Riu Tordera. Dues patrulles de la Policia Local i una de Protecció Civil estan treballant en els incidents a part dels bombers. Durant el matí, tot i la pluja, el mercat s’ha dut a terme a la plaça de l’Esglèsia amb menys parades que normalment.

Des de Protecció Civil es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments del riu a nivell. És necessari vigilar els moviments de terra forats, claveguerons, cables elèctrics i objectes caiguts i informar a Protecció Civil en cas d’accident.  També es crida a no fer desplaçaments innecessaris i estar atents a les xarxes per saber com es desenvolupa la situació. Es preveu més inestabilitat meteorològica durant tot el dia i amb especial força a la nit.