L’esplai de la gent gran acollirà una activitat de “Marxa Nòrdica”


L’Esplai de la Gent Gran de Tordera acollirà, el proper 20 d’Octubre, el “Tastet Nordic”. Aquesta és una activitat que promou l’activitat física amb l’activitat de la “Marxa nòrdica”.

El Nordic Walking o la Marxa Nòrdica és una manera de caminar on s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar impulsant-nos amb dos bastons, uns bastons dissenyats especialment per aquesta modalitat esportiva, simulant l’acció de l’esquí de fons. Amb una bona tècnica, el resultat és un moviment natural que actua de forma suau però molt efectiva en tot el nostre organisme, aportant-nos múltiples beneficis tant a nivell de salut com de millora de la nostra condició física. Els encarregats d’aquesta activitat són la Lourdes i en Narcís i provenen d’una entitat del “Northen Walking” de Lloret de Mar. Els dos organitzadors expliquen l’objectiu i l’ús de l’activitat que se celebrarà a Tordera.

marxa nordica esplai 1

Aquesta és una activitat oberta a totes les edats i estats físics, podent personalitzar el nivell d’exigència a cada persona. És un moviment físic que aporta molts i diferents beneficis per a la salut, segons explica la Lourdes.

marxa nordica esplai 2

L’organització de l’entitat deixarà els bastons específics per a realitzar a tots els participants que no en disposin. Tothom qui s’hi vulgui apuntar, s’ha d’adreçar a l’esplai abans del dia 15 d’Octubre. A més, a partir d’aquest mes, la Marxa Nordica serà una activitat més que es podrà practicar a l’Esplai de la Gent Gran de Tordera. Un cop a la setmana s’organitzarà una sortida d’aquesta modalitat física en forma de “cursets” fins a finals del mes de Juny.