Les escoles de Tordera inicien el curs amb normalitat


Consultats per Ràdio Tordera, els directors i directores dels centres públics i concertats del poble han valorat l’ inici de les classes, així com les novetats que presenten per aquest curs.

Per part de l’escola Brianxa, el curs es prepara amb molta il·lusió i ganes de començar per poder millorar l’escola i la part acadèmica dels alumnes, que seran un total de 400 alumnes, el màxim de capacitat del centre. Com a novetat, Xavi Manresa, director de l’escola Brianxa, ens explica el projecte interdisciplinari que faran a tot el centre sobre l’afirmació “El mar arriba a Tordera”.

escola brianxa

Un altre centre educatiu on asseguren estar a punt, amb moltes ganes i plens d’il·lusió per començar aquest nou curs és l’escola Vedruna Tordera, que comptarà amb un total de 420 alumnes, entre la llar, educació infantil, primària i secundària.

Aquest any, a l’escola, s’ha replantejat la comunicació de l’avaluació dels alumnes a les famílies, a més el centre ha baixat ràtios respecte cursos anteriors. Durant aquest estiu, a l’escola Vedruna situada al centre del poble, s’han realitzat diversos treballs de manteniment. Ho explica el coordinador general de l’escola, Àngel Vallicrosa.

escola vedruna

A l’Escola Serra de Miralles, l’optimisme omple el professorat, que s’ha incorporat amb completa normalitat. El centre comptarà amb un total de 320 alumnes a l’inici d’aquest curs. La directora de l’escola Montse Castany, recorda els diferents manteniments i renovacions que s’han realitzat a l’escola

escola serra miralles

Al voltant de 340 alumnes començaran el curs a l’escola la Roureda, nombre que marca l’alça de la matrícula de l’escola respecte anys anteriors.

Aquesta és una tendència del darrers anys, segons explica la directora de l’escola la Roureda, Silvana Ballbé.

escola roureda

A l’escola Ignasi Iglesias, la plantilla està coberta, i ha començat el curs amb total normalitat. Cursaran en el centre 417 alumnes. Entre les novetats d’ enguany, El director de l’ escola, Alberto Rojo explica diversos projectes pedagògics que impulsaran aquest curs. A banda, enumera activitats diverses de cohesió amb el municipi.

escola ignasi iglesias

També creix el nombre de sol·licituds de pares que volen inscriure els seus fills a l’Escola d’Hortsavinyà. Fins i tot, de famílies de fora de Tordera. Actualment ja hi ha 42 d’alumnes escolaritzats al centre, quan al principi eren només una vintena. Per afrontar aquest increment d’alumnat, l’Escola d’Hortsavinyà ha hagut de demanar més espai, perquè no en té prou amb les dues aules que conformen el centre, plenament integrat en l’entorn rural. La demanda de l’escola era construir un nou mòdul integrat, però la petició ha sigut denegada pel departament d’ensenyament. S’utilitzarà l’Oficina del Parc Montnegre i Corredor com a aula pels alumnes més grans, i així cobrir tota la demanda. Ho detalla el director de l’ escola, Carlos Lopez.

escola hortsavinyà

Finalment, l’Institut Tordària inicia el 4rt Curs D’ESO  i l’Institut Lluís Companys estrena el cicle formatiu de grau mitjà de “microinformàtica i xarxes”.