LA GENERALITAT DE CATALUNYA FARÀ UN SEGUIMENT PER COMPROVAR QUE EL RIU TORDERA NO HA ESTAT CONTAMINAT AMB EL CLORUR DE ZENC.


La Generalitat farà un seguiment en els pròxims quinze dies per comprovar que el riu Tordera no ha estat contaminat amb el clorur de zenc. Aquest líquid tòxic era transportat per un camió que es va accidentar dimarts a la cruïlla de Can Bartolí de Tordera, fet que va provocar que es vessessin 2.500 litres del líquid. Tot i que immediatament la Generalitat va comprovar que no hi havia filtracions als pous més propers al riu, durant quinze dies es farà un seguiment exhaustiu de la qualitat de l’aigua. Mentrestant, Blanes, Lloret i Tossa, que s’abasteixen parcialment del riu Tordera, continuen captant aigua del riu barrejada amb aigua de la planta dessalinitzadora de Blanes. Si hi hagués qualsevol mostra que indiqués que el producte tòxic pot haver afectat el riu, la mateixa Generalitat avisaria els ajuntaments. De moment, però, la Generalitat ha deixat clar que el risc és molt baix. Només a la riera de Vallmaria ha resultat afectada lleument la qualitat de l’aigua, cosa que fins ara no s’ha detectat al riu Tordera.