EL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT AFIRMA QUE EL VESSAMENT DE CLORUR DE ZENC VA AFECTAR 18.000 LITRES DE LA RIERA I 13 TONES DE TERRA. L’AGÈNCIA DE RESIDUS DE CATALUNYA I L’AGENCIA CATALANA DE L’AIGUA, VAN FINALITZAR DIMECRES LA NETEJA DE LA ZONA.


El camió que transportava clorur de zinc que va bolcar dimarts passat en la carretera N-II, al seu pas a la rotonda de Can Bartolí a Tordera, va embrutar 18.000 litres d’aigües de riera amb clorur i va contaminar 13 tones de terres amb gasoil d’un dels dipòsits del vehicle, segons va informar ahir el Departament de Medi Ambient de la Generalitat.
L’actuació de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Agència Catalana de l’Aigua, els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra va permetre finalitzar dimecres al migdia la neteja de l’abocament de 2.000 litres de clorur de zinc i evitar així «la contaminació que podria haver ocasionat».
Malgrat les pluges que van caure dimecres, la major part dels residus van poder extreure’s el dimarts, el dia de l’accident, i ser traslladats a plantes de tractament de gestors de residus autoritzats per la Generalitat.
Els treballs de neteja van finalitzar dimecres amb la retirada de les terres contaminades per gasoil. Per garantir que la població de Tordera no quedés afectada per l’abocament s’han col·locat barreres d’absorció d’hidrocarburs i material que filtri el gasoil superficial, durant una setmana. Igualment, es realitzarà un seguiment de control de les aigües durant 15 dies.