EL MINISTERI DE FOMENT I EL DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES DE LA GENERALITAT ES COMPROMETEN A EXECUTAR EL DESDOBLAMENT DE LA N-II DE MAÇANET A TORDERA ABANS DEL 2009.


Injecció de milions a les carreteres de Catalunya. La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, van signar a finals d’octubre a Madrid un conveni per invertir 7.345 milions en els pròxims set anys a la xarxa viària. Es tracta d’obres ja previstes, però que ara s’han assegurat finançament i terminis, i entre les quals hi ha, l’autovia A-2 entre Tordera i la frontera francesa i el desdoblament de l’eix transversal.
El Ministeri de Foment destinarà a la demarcació de Girona 747 milions euros i la principal inversió se l’endurà el projecte de desdoblament de l’N-II entre Girona i la frontera, que rebrà 351 milions, i el tram entre Tordera i Maçanet de la Selva d’aquesta mateixa carretera , en què s’invertiran 60 milions.

D’altra banda, el Ministeri de Foment ha licitat, a principis d’aquest mes, les obres del tram Sils-Caldes de Malavella del projecte de desdoblament de l’N-II. L’obra està pressupostada en 38,3 milions d’euros i la longitud global d’aquesta part de l’autovia és de 6,6 quilòmetres. La carretera tindrà dues calçades de set metres d’amplada, amb dos carrils de circulació de 3,50 metres a cadascuna.