IniciNoticiesMedi ambientSatisfacció pel funcionament del sistema de tractament terciari tou de la depuradora

Satisfacció pel funcionament del sistema de tractament terciari tou de la depuradora

La Generalitat va realitzar aquest 2018  les obres per restituir el sistema de tractament terciari tou de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Tordera. L’actuació pretenia aprofitar elements naturals, com ara vegetació de zones humides, per a depurar encara més l’aigua ja tractada a la depuradora.

Les obres van servir per posar a punt el sistema de tractament de terciari tou de l’EDAR de Tordera, construït deu anys enrere, per reparar-lo i renovar-lo. Aquest sistema consisteix en una zona humida artificial de prop de dues hectàrees per on circula l’aigua, amb plantacions d’espècies aquàtiques (macròfits) que actuen de filtre natural.

Amb els treballs es van restituir els elements malmesos, es van retirar la vegetació invasora i es va anivellar el terreny, per tal que l’aigua circuli per gravetat, sense cap despesa addicional d’energia.

Quatre mesos després de la inversió, el regidor de l’àrea de medi ambient, Carles Aulet fa una valoració molt positiva del funcionament d’aquest tractament terciari tou i dels beneficis medi ambientals que aporta.

Aulet terciari 1

Segons Aulet, l’aigua depurada torna al riu, iniciant novament el cicle.

aulet terciari 2

 En l’actuació també es van reparar les conduccions existents, es van plantar macròfits a la primera bassa i arbres de ribera en un dels costats de la llacuna. També hidrosembra en els talussos de l’entorn per una millor integració paisatgística. La millora del sistema afavorirà també la presència d’espècies de fauna pròpies d’espais humits.

aulet terciari 3

L’actuació era  un dels projectes d’Infraestructura Verda 2017-2021 que la Generalitat té en marxa amb suport de fons europeus per a la restauració d’ecosistemes degradats. 

ÚLTIMES NOTÍCIES