PROTESTA MULTITUDINÀRIA DE PAGESOS DE LA CONCA BAIXA DE LA TORDERA PER L’APLICACIÓ DEL CÀNON DE L’AIGUA. 125 TRACTORS COL·LAPSEN LES CARRETERAS DE LA ZONA.


Els pagesos de Tordera, Palafolls i Malgrat i de Blanes van treure els tractors per protestar contra el cànon de l’aigua. Els pagesos van començar la marxa lenta poc abans de les deu matí al polígon de Can Patalina de Malgrat. Des d’allà van enfilar cap a Blanes. Els problemes de trànsit es van produir abans d’arribar a Tordera, en què hi va haver retencions, perquè van provocar aturades de força estona i els tractors van ocupar els dos sentits de la marxa. Els conductors, però, van agafar-se amb paciència aquestes cues. Els pagesos van acabar la marxa lenta amb un aperitiu a Tordera.

El regidor de participació ciutadana i adjunt a l’alcaldia, Josep Llorens, que també va participar en la protesta, va recorda la postura de l’Ajuntament contra el cànon de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Els pagesos no volen que se’ls cobri una tarifa de l’aigua per la dessalinitzadora de Blanes perquè consideren que no en treuen cap benefici. Els pagesos creuen que aquest cànon és un abús i afegeixen que els pous se’ls han construït ells mateixos i que no han de pagar per aquestes infraestructures. Des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es vol fer pagar ara aquest cànon perquè el deute d’onze municipis maresmencs amb la dessaladora de Blanes supera els 600.000 euros. Els pagesos no descarten convocar noves jornades de protesta si no s’escolten les seves reivindicacions.