EL GRUP BRITÀNIC CADBURY SCHWEPPES AMB FÀBRICA A TORDERA VEN PER 1850 MILIONS D’EUROS EL SEU NEGOCI DE BEGUDES A EUROPA.


El grup britànic Cadbury Schweppes, amb fàbriques a Barberà del Vallès i Tordera, ha arribat a un acord amb els fons d’inversió Lion Capital i Blackstone per vendre les seves activitats de begudes a Europa per 1.850 milions d’euros. El grup vol ara concentrar-se en els seus productes confiters i en el mercat nord-americà de begudes. Schweppes té 1.100 treballadors a l’Estat, tot i que no ha precisat el possible impacte sobre les plantilles.
El grup comercialitza marques com ara Schweppes, La Casera, Trina, Orangina, Oasis i Vida, marques que en països com ara França, l’Estat espanyol i Alemanya representen fins al 85% de la xifra de negoci en aquest sector. Amb tot, el grup ha preferit desfer-se’n per rebaixar el seu deute actual, superior als 6.260 milions.