EL SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT INSTAL·LA UN RADAR FIX A LA CARRETERA Gi-512 DINS EL TERME MUNICIPAL DE TORDERA.


El Servei Català de Trànsit ha instal·lat un radar fix a la carretera Gi-512 de Tordera a Hostalric, en el pas del nostre terme municipal. Trànsit també ha instal·lat a les carreteres gironines dotze cabines que estan preparades perquè continguin radars fixos i al llarg d’aquest any preveu col·locar-ne més. Fa uns dies, la consellera d’Interior, Montserrat Tura, va justificar l’auge de la instal·lació d’aquests aparells a les carreteres del país perquè en els trams controlats per radar ha disminuït en 10 km/h la velocitat mitjana dels vehicles i un 33% el percentatge d’accidents i víctimes mortals. A banda de Tordera, carreteres de Blanes, Lloret, Vidreres o Arbucies també ha estat seleccionades per acollir un radar fix. Aquest desplegament de radars fixos s’emmarca en un projecte del Departament d’Interior que té com a objectiu principal evitar que els conductors de vehicles condueixin massa de pressa i, de retop, reduir l’accidentalitat i les víctimes en accidents de trànsit. Els aparells es canvien de cabina cada dia o setmana sense que els conductors se n’assabentin, de manera que l’efecte psicològic s’estén en punts que no estan controlats per cap radar. Tots els radars instal·lats a Catalunya és poden consultar a la pàgina web: www.gencat.net/transit/radars.