Tordera opta a acollir un campionat europeu de raid hípic pel 2019


raid hipic cavallLa Reial Federació de Hípica Espanyola té força clara que el paratge i l’entorn natural del Parc Prudenci Bertrana, amb els diversos recorreguts i camins que l’envolten, poden ser l’escenari d’un campionat europeu de raid. Així ens ho va fer saber el president del Club Hípic el Garbí Joan Rodríguez, quan va anunciar-nos que optaven a organitzar una cita europea. De fet, això tira endavant ja que el nostre municipi ha estat protagonista en una de les candidatures que va defensar la federació espanyola fa setmanes enrere davant d’un jurat a Ginebra que ha de decidir quina ubicació serà la que acolli aquest esdeveniment. Rodríguez ens explicava l’experiència que havia viscut durant aquest procés.

Rodriguez campionat europeu 1

Newmarket (Anglaterra), Lignières (França) i Tordera (Catalunya) són els tres escenaris que optarien al campionat que es celebraria durant el 2019. Joan Rodríguez ens donava més detalls de la candidatura que es basava principalment amb la qualitat que poden oferir.

Rodriguez campionat europeu 2

Durant la celebració del novè Raid de Tordera i aprofitant la presència de la visita del seleccionador de l’equip espanyol, des de la ràdio li vàrem preguntar sobre la possibilitat que Tordera pugui organitzar un europeu. Ignasi Casas explicava que significaria per a l’entorn poder acollir aquest tipus de prova.

Casas campionat europeu 3

A finals de maig la federació eqüestre internacional desvetllarà la decisió final.