IniciNoticiesPolítica TORDERA TINDRÀ UN HOTEL RURAL DE LUXE EN UNS TERRENYS DEL...

TORDERA TINDRÀ UN HOTEL RURAL DE LUXE EN UNS TERRENYS DEL VEÏNAT DE SANT TOU. EL PSC DENÚNCIA UN INICI IRREGULAR DE LES OBRES.

Tordera tindrà un complex hoteler de luxe en plena natura. El projecte, que tot just es va aprovar inicialment en el ple de dijous, comprèn una actuació urbanística milionària que ha provocat la requalificació d’uns terrenys agrícoles a la zona interior del municipi, al veïnat de Sant Tou, als afores de les Ferreres. En el ple de dijous també es va aprovar -amb els vots en contra de l’oposició- un conveni urbanístic amb la promotora. Aquest document precisa un seguit de compromisos per part de l?empresa que no es reflectien prou en el pla urbanístic que s’ha de desenvolupar. Malgrat que cap dels partits de l’oposició està en contra de la construcció de l’hotel, tots tres rebutgen la manera com s’ha tancat l’acord entre consistori i promotora. En aquest sentit, la portaveu socialista, Conxita Rodríguez, va denunciar que l’empresa havia començat a fer obres en una masia dels terrenys sense tenir llicència.

El regidor d?urbanisme, Arseni Garcia, va admetre que el govern coneixia la irregularitat, però va afegir que ja s’havia obert un expedient.

Conxita Rodríguez també es va queixar de la manca d’informes de l’ACA i del Departament de Medi Ambient i de la poca concreció del conveni urbanístic. Els grups del MAT i ERC també van mostrar el seu rebuig desprès de conèixer l’infracció urbanística explicada per la regidora socialista. Els regidor d’ERC, Bernat Costas, va assegurar que era prematur presentar el punt en l’ordre del dia, desprès de l’irregularitat explicada per el Psc.

El regidor del MAT, Josep Alsina, també es va sentir obligat a votar en contra de l’actuació, fins que no és resolguin l’inici irregular de les obres.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia van defensa el projecte com a gran oportunitat per al poble, tot i l’irregularitat urbanística esmentada. Garcia va reiterar una actuació exemplar per sancionar l’inici il·legal de les obres.

El web d’Inversions i Actius 98, promotora de l’hotel rural Mas Estany, ja mostra les imatges virtuals del complex, que, segons el gerent de l’empresa, Domingo Lozano, en declaracions al punt diari, no serà una realitat fins d’aquí a 5 anys i que disposarà d’unes 80 habitacions. El gerent explica que és el primer complex hoteler que Inversions i Actius 98 construeix a Catalunya, però que l’empresa té una dilatada experiència en hotels semblants en llocs com ara Castelló, Miami i Madrid.

ÚLTIMES NOTÍCIES