Alumnes de l’Institut Lluís Companys instal·len noves caixes nius per afavorir l’arribada d’aus insectívores que evitin la proliferació de la processionària


caixes mallerengaAmb l’objectiu de combatre la plaga de la processionària, l’Ajuntament de Tordera va posar en funcionament una prova pilot consistent en fer un programa alternatiu per al control de la població de la processionària, més proper a l’àmbit de la lluita integral de plagues.

Les actuacions a realitzar van consistir en afavorir el control de la dinàmica poblacional d’aquest insecte autòcton, mitjançant la instal·lació de caixes niu per a les aus insectívores; l’eliminació del nius detectats a l’arbrat privat, mitjançant el compliment dels requeriments enviats als propietaris dels pins afectats

El passat divendres, alumnes de l’Institut Lluís Companys van començar a instal·lar noves caixes niu seguint els criteris de l’ICO (Institut Català d’Ornitologia) per ubicar-les a les zones del municipi on s’alerta d’una presencia considerable de nius. En Tordera compta actualment amb 147 caixes distribuïdes a les zones de Mas Mora, Sant Daniel, les Farreres i Tordera Parc. Durant les properes setmanes s’instal·laran 20 caixes més a la zona de Terra Brava. Explicava la iniciativa Joan Carles Barrera, professor de l’institut.

processionaria

Aquest any s’ha ampliat el projecte per tal de construir caixes niu per ratpenats.