EL MINISTERI FISCAL DEMANA 11 ANYS DE PRESÓ PER A TRES ACUSATS DE FALSIFICAR XECS EN ENTITATS BANCÀRIES, ENTRE ELLES UNA DE TORDERA.


El Ministeri Fiscal demana una pena d’onze anys de presó per a tres homes que els anys 2001 i 2004 suposadament van cobrar diferents xecs de viatge robats en entitats bancàries de les comarques gironines i de la rodalia de Barcelona, entre elles una de Tordera. Els acusats aconseguien els xecs, falsificaven els documents d’identitat de les víctimes i els anaven a cobrar. Durant els registres als seus domicilis, la policia va trobar més de 5.000 suports de documents d’identitat estrangers que es feien servir per cometre les estafes.
Segons esmenta l’escrit acusatori del Ministeri Fiscal, els tres acusats es van posar d’acord per portar a terme les diferents estafes a través d’un pla establert. Els imputats aconseguien xecs de viatge que havien estat robats en territori estatal o a l’estranger i falsificaven els documents d’identitat de les víctimes. Després, un dels acusats incorporava la seva fotografia a la documentació falsa i anava a diferents bancs i caixes perquè li abonessin l’import dels xecs.
Entre els dies 18 de març i 21 d’abril de 2004, valent-se del mateix sistema, van aconseguir cobrar diversos xecs de viatge en oficines bancàries i caixes de Cerdanyola del Vallès, Matadepera, les Franqueses del Vallès, Badalona i Tordera. Fins que els van descobrir, els imputats van aconseguir cobrar més de 1.500 euros procedents de xecs de viatge robats.