L’AGÈNCIA CATALANA DE L’AIGUA INFORMA QUE EL 2006 FARÀ LES OBRES D’AMPLIACIÓ DE L’ESTACIÓ DEPURADORA DE TORDERA.


L’Agència Catalana de l’Aigua ha informat de la pròxima licitació de les obres d’ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Tordera. L’actuació arriba després de la queixes reiterades del consistori davant les mancances que arrossega un equipament que fa molt temps que ha quedat obsolet.

El projecte, d’1,7 milions d?euros, està subvencionat en un 80% per fons europeus. L’actuació preveu ampliar al doble la capacitat actual de la planta. Malgrat augmentar la capacitat de la depuradora, prevista per a una població de 20.000 habitants, no es descarta fer una nova ampliació a mig termini.

L’Ajuntament espera que amb l’ampliació es pugui tornar a posar en marxa el sistema de reutilització de l’aigua, el projecte Life, que es va haver d’aturar perquè l’aigua no sortia prou neta.

L’alcalde de Tordera també ha informat de la confirmació de la Generalitat de reinstal·lar les plaques solars que feien funcionar el projecte Life de reutilització de l’aigua.  

La depuradora de Tordera, inaugurada a principi dels noranta, ja preveia la possibilitat d’augmentar amb el temps el tractament de les aigües residuals. Tot i això, en poc més de 10 anys els 2.000 m³ diaris d’aigua tractada han quedat obsolets davant del creixement urbanístic del municipi. La instal·lació de Tordera recull i neteja les aigües residuals del poble de Tordera, del veïnat de Sant Pere, Mas Mora i el polígon de Can Verdalet.