LES ESCOLES PÚBLIQUES I CONCERTADES DE TORDERA VEUEN AMB BONS ULLS LA RENOVACIÓ PEDAGÒGICA PREVISTA PER L’ANY VINENT. L’ALCALDE DE TORDERA I MEMBRE DE L’ASSOCIACIÓ CATALANA DE MUNICIPIS, JOAN CARLES GARCIA CREU QUE LA PROPOSTA REPRESENTA UN PAS ENDAVANT EN L’EDUCACIÓ CATALANA.


Setmana important per a l’educació a Catalunya. Una vintena de sindicats i associacions de municipis, pares, estudiants i moviments de renovació pedagògica van donar finalment dimarts suport a un pacte que permetrà invertir 1.197 milions d’euros en quatre anys en la millora de l’educació, implanta la sisena hora a les escoles públiques, finança l’obertura dels centres a partir de l’1 de setembre i garanteix que en un període de sis anys totes les escoles privades concertades siguin gratuïtes per a les famílies. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va ser present en aquesta reunió com a membre de l’associació catalana de municipis.

Per la seva banda, el director de l’escola Ignasi Iglesias, Fernando Rodríguez, assegura que l’aplicació de la sisena hora no comportarà cap problema per l’escola.

El director de l’escola Brianxa, Xavier Castillo, creu que la seva escola no tindrà cap problema per garantir que en un període de sis anys l’escola sigui gratuïta per a les famílies, sempre i quan obtinguin una aportació suficient per part de la generalitat.

La consellera d’Educació, Marta Cid, va qualificar el pacte escolar de jornada històrica, mentre que els agents educatius van coincidir a dir que l’acord pot servir per enterrar el vell enfrontament entre l’escola pública i la concertada. La sisena hora suposarà la contractació de 4.600 professors més i una inversió econòmica de 248 milions d’euros durant quatre anys.