L’Ajuntament de Tordera demana precaució per les glaçades i les baixes temperatures


alerta glacadesLa precipitació de neu i pluja gelant que han caigut en les últimes hores a Tordera ha obligat l’Ajuntament a fer una crida a la prudència de vianants i conductors, ja que els carrers i les voreres poden estar glaçats i cal anar en compte si s’hi circula. L’explicació meteorològica del fenomen és que les baixes temperatures han fet que l’aigua s’hagi congelat i hagi format una capa de gel en el moment que ha entrat en contacte amb la superfície.

Tot i que la brigada d’obres i manteniment del consistori torderenc ha llençat sal en alguns punts del terme municipal, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, recorda que es mantindrà el pla d’emergència local activat davant les baixes temperatures dels propers dies.

alcalde glacades

Davant l’onada de fred, el Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha intensificat les trucades a les persones usuàries. El protocol d’actuació del Servei davant temperatures extremes va començar l’1 de desembre i continuarà fins al 28 de febrer. En els dies d’alerta groga, taronja o vermella, s’intensifica el volum de trucades preventives que es realitzen a les persones usuàries amb més risc. Des de l’1 desembre s’han realitzat 5.000 trucades, especialment a persones més grans de 80 anys, que viuen soles i que, a més, tenen patologies que poden empitjorar amb el fred, i també aquelles que viuen en habitatges aïllats. L’objectiu és conèixer la seva situació i estat de salut aquests dies, i oferir-los consells per fer front a aquest fenomen meteorològic amb garanties.