Els cos d’agents de Protecció Civil de Tordera compleixen mig any en servei


proteccio civil cotxeEls agents de Protecció de Civil de Tordera ja porten mig any en servei al poble, concretament des del 2 de Juny del 2017, primera actuació registrada del cos de seguretat. El programa de Ràdio Tordera de la Maria Dolors Oliveras, Tordera en Directe, va ser l’encarregat de parlar amb l’Enric i en Joan, voluntaris de Protecció Civil de Tordera, que fan una valoració del que ha succeït en aquest període de temps.

De fet, els voluntaris han invertit 1018 hores d’accions voluntaris en un total de 92 serveis durant aquests sis mesos. Tal i com apunten, es preveu que continuïn en augment i que,  aquest pròxim 2018 augmentin fins a més de 200 serveis. Els mateixos agents de Protecció Civil, detallen en què consisteixen aquestes tasques que realitzen.

proteccio civil 1

Tots aquests serveis són organitzats de forma que cada grup de Protecció Civil en actuació hi hagi un mínim de dues persones, tot i que en actes de gran importància com l’arribada dels Reis de l’Orient, es necessitaren fins a deu agents que van ajudar a garantir la seguretat. A més, amb col·laboració del cos de Bombers de Tordera, s’ha preparat una geolocalització forestal per a conèixer quin és el camí més ràpid per arribar al punt de l’incendi o de l’incident, i així poder actuar el més aviat possible en cas d’emergència. A més, també hi ha un projecte de geolocalització de les masies. L’Enric, voluntari de Protecció Civil, explica com es va posar en marxa aquest nou servei.

proteccio civil 2

Aquest servei es va iniciar a finals de Setembre de l’any passat i tracta d’anar a cada masia per tal de recaptar les dades necessàries per a obtenir la informació de l’entorn i de la gent que hi habita perquè, en cas d’incident es pugui actuar amb més agilitat.

Tal i com expliquen els agents del cos de Protecció Civil, volen recordar a tots els habitants que el servei de Protecció Civil és obert a tothom i amb la finalitat de garantir la seguretat i ajudar a qui sigui possible.