IniciNoticiesComerçEl Maresme acull un 30% de les estades turístiques de Catalunya

El Maresme acull un 30% de les estades turístiques de Catalunya

turisme maresmeEl Maresme acull un 30% de les estades turístiques de Catalunya, segons dades de la Diputació. El perfil del visitant és en la seva majoria de l’estat espanyol i d’Europa, mentre que un 12,7% venen de la resta del món. Des del Consorci de Promoció Turística del Maresme valoren que la nostra comarca sigui de les més visitades, per darrere Barcelona ciutat.

Catalunya va tenir rècord de turistes estrangers el 2017, en concret un 5,5% més que el 2016. Aquestes dades, per tant, desmenteixen algunes fonts que apuntaven a una baixada per culpa de l’atemptat a Barcelona i per l’1-O. Sense comptar la Ciutat Comtal, el Maresme s’emporta el 30% de les estades turístiques. Des del Consorci de Promoció Turística es mostren satisfets per aquestes dades, sobretot perquè la nostra comarca és el lloc més visitat després de Barcelona i, a més, perquè molts repeteixen. Així ho ha destacat el seu president, Joaquim Arnó.

turisme maresme

Joaquim Arnó també ha afirmat que el Consorci segueix treballant per millorar la qualitat turística de la nostra comarca. En aquest sentit, ha avançat que l’objectiu d’aquest 2018 és aconseguir el segell ‘Biosfera’ de l’Institut de Turisme Responsable, entitat associada a la UNESCO i a l’Organització Mundial del Turisme. 

Les dades de la Diputació també reflecteixen que la majoria dels visitants de la nostra comarca opten per allotjar-se en hotels. La motivació del viatge és per fer vacances amb un 65%, per sobre dels negocis i altres motius personals. 

ÚLTIMES NOTÍCIES