Dimarts, 17 maig, 2022
IniciNoticiesSalutLa nova Unitat de Curta Estada d'Urgències de l'Hospital de Blanes atén...

La nova Unitat de Curta Estada d’Urgències de l’Hospital de Blanes atén més de 100 pacients en dos mesos

hospital-blanes-facanaLa nova Unitat de Curta Estada d’Urgències de l’Hospital de Blanes ha atès 114 pacients durant els dos primers mesos de funcionament. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva va crear aquest servei a finals de novembre com a alternativa a l’hospitalització convencional recollida al Pla Nacional d’Urgències de Catalunya amb l’objectiu de millorar la saturació de les urgències. Els pacients que hi han ingressats s’hi han estat de mitjana 2,3 dies i ha tingut una ocupació del 76%. La unitat compta amb set llits i un metge d’urgències en un torn de vuit del matí a dos quarts de quatre de la tarda. Segons la Cap del Servei d’urgències i emergències de l’Hospital de Blanes, la doctora Cristina Netto, en declaracions a Ràdio Palafolls, aquesta unitat permet un millor benestar del pacient en el seu pas per l’Hospital i alhora a descongestionar l’espai assistencial d’urgències.

unitat urgencies

 La patologies més freqüents ateses han estat les insuficiències cardíaques, malalties pulmonars obstructives cròniques, asma, bronquitis, infeccions urinàries i infeccions respiratòries. Diversos estudis publicats recentment, constates que aquest tipus d’unitats milloren els indicadors de gestió clínica i de qualitat assistència perquè disminueixen el temps d’estada mitjana dels pacients i també les noves consultes a Urgències.

ÚLTIMES NOTÍCIES