IniciNoticiesMedi ambientLa dessalinitzadora de la Tordera arriba al seu nivell rècord per la...

La dessalinitzadora de la Tordera arriba al seu nivell rècord per la sequera

Dessalinitzadora de TorderaLa planta dessalinitzadora de la Tordera, situada al terme municipal de Blanes, ha marcat un rècord en el seu nivell de producció d’aigua apta per al consum urbà. Ha arribat al 75% de la seva capacitat, un màxim operatiu recurrent des que va entrar en servei el 2002, indica fonts de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

La sequera que viu Catalunya és el culpable de l’augment de la dessalació d’aquesta infraestructura. Es va concebre inicialment per tractar 10 hm3 d’aigua, però després de la escassetat que va viure el 2008 es va decidir posar una marxa un projecte d’ampliació del seu potencial. El 2011 es va duplicar la seva capacitat i es va construir una planta fins a la planta de potabilització del riu Ter al municipi de Cardedeu per aportar més aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona.

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Àrea Metropolitana de Barcelona signaran avui un acord per potenciar l’ús de la depuradora del Llobregat.

Serà la primera vegada des de la sequera del 2008 que s’aporta al riu aigua reutilitzada. El responsable de Recursos Hídrics de l’Agència Catalana de l’Aigua, Enrique Velasco, ha explicat a La Xarxa les altres mesures preventives que s’estan tirant endavant. com per exemple el fet que s’estiguin utilitzant més intensament les dessalinitzadores, fins al 80 per cent o que es tiri també de l’aigua subterrània sobretot dels pous.

Entrevista Velasco

ÚLTIMES NOTÍCIES