L’Ajuntament vetllarà pel manteniment de franges de protecció en urbanitzacions per a la prevenció d’incendis forestals


20150529_163939L’Ajuntament de Tordera vetllarà per el manteniment de les franges de protecció i el tractament de la vegetació en les urbanitzacions i nuclis de població d’acord amb la Llei 5/2003. Aquesta Llei estableix que són els veïns els primers que estan obligats a realitzar aquestes tasques, i en el cas que els veïns no compleixin amb aquesta obligació, seran els ajuntaments els responsables subsidiaris per implantar aquestes mesures de prevenció.

A través d’una d’ordenança de la diputació de Barcelona estableix el preu públic que els ajuntaments podran cobrar per la prestació dels serveis de manteniment d’una franja exterior de protecció al voltant de les urbanitzacions i els nuclis de població, així com d’edificis i instal·lacions situades en terrenys forestals. El regidor d’obres i serveis, Carles Aulet creu que si el manteniment es fa des del consistori és un benefici per a tothom.

franja pdecat

Els partits polítics locals van aplaudir la iniciativa i el fet de facilitar els veïns aquesta neteja. Escoltem Xavier Martin del PP, Salvador Giralt de SOM, Rafa Delgado del PSC, Xavier Pla d’ERC-Gent de Tordera i el regidor no adscrit, José Carlos Villaro.

franja partits

Les franges de protecció i d’execució dels treballs forestals en les parcel·les interiors de titularitat pública són actuacions que requereixen d’un manteniment constant. El no manteniment suposa tornar a veure aquestes zones plenes de vegetació i, en conseqüència, zones amb forta presència de combustible forestal a disposició de ser consumit per un incendi forestal. El manteniment d’aquests espais és econòmicament costós per als ajuntaments i, en molts casos, inviable.