L’AJUNTAMENT APROVA LA SOL·LICITUD D’UN CRÈDIT PER VALOR DE 4 MILIONS D’EUROS PER FER FRONT A LES OBRES D’URBANITZACIÓ DEL SECTOR CENTRE I PONENT.


El ple de l’ajuntament va aprovar ahir una modificació pressupostaria i la sol·licitud d’una operació de crèdit, en la modalitat de préstec a llarg termini, amb l’entitat “La Caixa” per import de 4.000.000 d’euros. La regidora d’hisenda, Silvia Català va justificar la sol·licitud del crèdit per tal de finançar part de les obres del sector centre i ponent degut que la llei permet als propietaris poder pagar aquestes obres amb l’aportació de terrenys. Silvia Català va explicar que part d’ aquest crèdit també es destinarà a poder finançar els veïns d’Agora Park que han sol·licitat un fraccionament en el pagaments en les obres d’urbanització. El regidor d’ERC, Bernat Costas recordava que la finalitat del crèdit és poder atendre les necessitats de finançament d’aquelles persones que han de cobrir aquestes obres d’urbanització.

El regidor del PSC, Josep Romaguera va mostrar el rebuig al crèdit sol·licitat, i la va titllar de jugada d’enginyeria financera. Romaguera va acusar al govern municipal d’hipotecar el municipi.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va defensar la sol·licitud del crèdit, davant la situació financera de molts veïns que han de fer front a les urbanització de les seves zones.

Cap representant del moviment alternatiu per Tordera va assistir ahir a la sessió plenària, per motius professionals . El punt es va aprovar amb els vots favorables del govern (CiU i ERC) i amb el vot en contra del PSC.