IniciNoticiesMedi ambientTordera s'implica en la creació de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera

Tordera s’implica en la creació de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

hortEl regidor d’Obres i Pagesia, Carles Aulet, va assistir la setmana passada a la signatura de la Carta per a la gestió i desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. L’acte, en el qual hi van estar representats els ajuntaments de Blanes, Tordera, Malgrat de Mar, Palafolls i Santa Susanna, els sindicats de pagesos i les cooperatives agràries, suposa el primer senyal de vida d’un instrument que ha de ser capaç d’integrar les condicions agràries, paisatgístiques i culturals.

Principalment, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera ha de tenir en compte les necessitats del sector productiu agrari actual, impulsar plans i programes que serveixin per afavorir la consolidació de les empreses del sector agrari ja existents, l’acolliment de nous emprenedors agraris i l’acompanyament a ambdós. L’objectiu final serà garantir la rendibilitat de les explotacions agràries i la dinamització del sector productiu agrari. Ho detalla el regidor Carles Aulet.

espai agrari 1

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera ha de tenir en compte les necessitats productives del sector tot impulsant plans i programes que serveixin per consolidar les empreses que ja existeixen i fomentar-ne els nous emprenedors. Carles Aulet explica que un dels primers objectius serà crear una marca pròpia.

espai agrari 2

Segons Aulet, els pobles participants en aquest projecte promouran la formació específica en el sector, entre els joves de la zona, en col·laboració amb el departament d’ensenyament.

espai agrari 3

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera també fomentarà l’alimentació saludable i de qualitat per als ciutadans.

ÚLTIMES NOTÍCIES