TORDERA ENCAPÇALA LA LLISTA DE POBLACIONS CATALANES AMB UN ÍNDEX DE VOTS AFIRMATIUS MÉS GRAN AL NOU ESTATUT.


Les grans ciutats de Catalunya van dir sí a l’Estatut de forma rotunda i, fins i tot en molts casos, per sobre de la mitjana nacional. Amb el 100 per cent de les dades escrutades, el referèndum de diumenge va deixar Tordera com la més entusiasta amb el text, amb un 81,90 per cent de vots favorables. A l’hora, Tarragona i Cambrils es van mostrar com les més contràries, arribant al 29,13 i 26,73 per cent de paperetes amb el no a l’Estatut, respectivament.
Ni les dades de participació, ni les xifres de vots favorables, ni el nombre de paperetes en contra de l’Estatut disten massa de les mitjanes de tot Catalunya. Però algunes de les grans ciutats del país tenen particularitats dignes de destacar. És el cas, per exemple, de Tordera. Aquí es va registrar el nombre de paperetes en favor del text que es referendava més alt d’entre totes les grans poblacions catalanes. Tot i que la seva participació no va arribar al 44 per cent, la xifra de vots amb el sí va ser del 81,90 per cent, convertint-la en la capçalera de les ciutats més favorables al nou Estatut.
Amb un percentatge bastant semblant de vots del sí van estar dues ciutats tarragonines, el territori amb major percentatge negatiu de Catalunya. Es tracta d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Aquesta darrera ciutat va obtenir una participació gairebé calcada a la general del país, però va aconseguir un aclaparador 80,70 per cent de paperetes favorables i només un 16,12 de vots en contra.